Aurinkoinen perjantai-iltapäivä, kuppi kahvia ja kippo mansikoita...Pari tuntinen parvekkeella vierähtää nopeasti, sillä tapahtumat lyövät laudalta viime aikojen dupatut leffat mennentullen!

  1622609.jpg   1622564.jpg

Mikäli osaisin suunnistaa, voisin ryhtyä pyöräileväksi taksiksi. Oppisi katujen nimet ja saisi syksyksi palloreidet... Näihin vehkeisiin riitti tunkua, kun sadekuuro yllätti; tädit turvautuivat jo kyynärpäätaktiikkaan ja kirosanoihin!

  1622566.jpg Pushkinin synttäribileet näkyivät kivasti parvekkeelta; lähes viisi tuntia runoja laulaen ja tanssien. Samaan aikaan kadun toiselle puolelle asettui keinumaan lauma oranssikaapuisia ja kaljuja nuoria...He ketkuilivat ja hytkyivät intialaisen musiikin tahdissa hokien jotain hypnoottista mutinaa. Pushkinilaiset ottivat haasteen vastaan ja käänsivät volyymit kaakkoon. Runoja huutamalla!!

  1622544.jpg  1622550.jpg

Kuka ei kuulu joukkoon? Hetken aikaa näytti, että heppa raahataan mäkkärille hampurilaiselle (hampurilaiseksi?), mutta sille tyydyttiin hakemaan take-away ranskalaiset...Sitten käsikynkkää shoppailemaan?

  1622554.jpg  1622562.jpg

Keväisen kevyesti pukeutunut ja hieman häppää viikonlopun kunniaksi nauttinut herra puukattiin miliisin penkiltä kadulle tuokion kestäneen puhuttelun jälkeen...Kun kukaan ei hetken heilumisen tuloksena tarjonnutkaan herralle kyytiä, vetäistiin herne palkoineen nokkaan ja alettiin pistämään aitaa pinoon. Miliisi kaiveli tyynesti nenäänsä ja antoi herran purkaa ahdinkoaan ihan rauhassa...

  1622791.jpg  1622797.jpg

Päivän tähtiesiintyjä oli kiistatta kyseinen taikuri joka saavutti kadunkulman yleisöennätyksen tähän saakka. Ihmiset innostuivat hymyilemään, antamaan rahaa ja osallistumaan temppuihin...Kesä saa kummia aikaan...Moskovassakin.

            1622802.jpg

Ja sitten taivas repesi...

Päivän todellinen jännitysmomentti oli kuitenkin vielä edessä. Kävi ilmi, että jostakin käsittämättömästä syystä olemme todennäköisesti tulkinneet viisumiani väärin ja jo hetken aikaa olen ollut LAITTOMASTI MAASSA. Hapankaali suhtautui pikku pulmaan huomattavasti tyynemmin kuin vaimokkeensa, joka kuvittelee jo itsensä nyyhkivän venäläisessä tyrmässä. Kieltäydyn ajattelemasta asiaa ennen maanantaita.