Lyhyt hiuksisena on helppoa. Niin kauan kuin ne pysyvät lyhyinä. Kahdesta* kerrasta oppineena ajoitetaan ylikasvaneen, vaativan frisyyrin muotoilu ja vielä vaativampi väri Suomi-keikalle. Vaan miten käy, kun Suomeen ei pääse ja korvien päällä sohottaa tupsut kuin masentuneella Ridgellä konsanaan.

Ihminen saa pitkään jatkuneesta nimittelystä syviä traumoja. Ihan niin kuin se muumilaakson asukkikin muuttui ennen pitkää kiusaamisesta näkymättömäksi. Tässä päässä hiukset ovat vuosien saatossa käyneet monena, mutta sopimattoman tai ylikasvaneen mallin lopputulos on aina ollut sama: alan muistuttaa milloin ketäkin julkimoa. Muiden mielestä.

Blondi,tasapitkä, olkapäämalli ja olin siskoni mielestä kuin ilmetty Renny Harlin. Revitty, ybermuodikas (tai niin kuvittelin) sekasotku, takaapidempi ja Hapankaali kutsui vaimokettaan jatkuvasti julkisesti Rod Stewartiksi. Kuinka alentavaa se voikaan olla. Ja nyt kun lyhyttäkin lyhempi muoto on muisto vain, entinen lempinimi on otettu taas käyttöön. En ymmärrä sitä yhtään, mutta hiuksistani tulee kuulema mieleen Tuula Haatainen.

Otettiin siis riski ja varattiin aika kampaajalle. Kolmas kerta toden sanoo. Ystävän suosituksesta. Kikkaratukkaiselle mieshenkilölle siis. Soitat rohkeasti vaan. Ei siellä muita miehiä ole. Olipas, kokonaista kolme. Ne karsiutuivat kahteen kun pyysin kikkaratukkaista. Blondit? Kummallakin, mutta toisella periaatteessa raitoja. Joopa joo. Otin ajan sille, joka on periaatteessa kokonaan blondi ja tyttö sanoi, että sillä on nätti tukka???

*Yritys1. Tyyppi leikkaa hiuksiani yhdellä kädellä, puhuu kännykkään toisella ja käy välillä tupakalla. Pata yhdistettynä laattamaiseen takatukkaan. En kuule mitään ja korvia kutittaa. Hapankaali on tikahtua nauruun. Frisyyristä otettu yksi ja ainoa valokuva päätyi lehteen.

Yritys2. Väri hopeanvaalea,kiitos. Selvä. Yksi tuubi. Tunti. Tuloksena persikka. Toinen tuubi. Puolituntia. Vaaleampi persikka ja huolestunut kampaaja. Puoli tuubia ja puoli tuntia ja epämääräinen vaaleanpunainen sävy sekä palanut päänahka.

 

Ja mikäpä vetäisi enempää suuta hymyyn pääsiäisen alla kuin Eevan ylläri, KIITOS!! Laitetaan jakoon ensi kerralla, ehkäpä samalla on uutisia myös kampaajalta:)

1238667052_img-d41d8cd98f00b204e9800998e