Georgian ja Ossetian tilanne, Dubaihin yksin kuolemaan hylätty suomalaisnainen, olympialaiset, keittiön vallanneet kärpäset ja ruosteenruskea, säälittävänä norona valuva vesi, jolta ei voi tiskata saati käydä suihkussa ja siihen päälle vielä huonosti nukuttu yö...Paljon on mahtunut viikonloppuun. Tosin omat ongelmat kalpenevat noin globaalilla tasolla, mutta harmittavia silti. Epäilen, että rapukekkereiden jäljiltä jossakin lymyää vielä yksi yksilö, elävä tai kuollut. Ainakin se selittäisi kärpäset.

Olen seurannut sotatilannetta silmä tarkkana ja yrittänyt saada eri medioiden värikkäistä ilmaisuista jotain selkoa, sillä keskustelukumppanina sattuu olemaan Hapankaali...Venäjällä syntynyt, suomessa kasvanut. En voi ottaa kantaa mihinkään perustelematta perusteellisesti...ei ole varmaan epäselvää kuka jää alakynteen. Ja hetken aikaa kun kuvittelin, että todellakin tiedän jotakin. Sota ja olympialaiset...ei ole vaikea arvata, mitä nämä päivät on tehty. Vaimoke saa viihdyttää itse itseään.

Ihan sentään en yöuniani näin suuria pohtiessani menettänyt vaan syy siihen löytyy teknobileistä, jotka joku älykääpiö päätti järjestää puolen yön aikaan. Meteli oli niin järkyttävä, että joko bileet olivat ihan ikkunan alla tai käytössä oli kunnon ämyrit...viiden aikaan aamulla niiltä loppui puhti ja armoton jumputus lakkasi.

 1809001.jpg Megaluokan helvetti...

Viikon ainoa aurinkoinen päivä vierähti Megassa, ostoshelvetissä joka tuntuu olevan joka-ainoan venäläisen missio viikonloppuisin. Paikka on valtava ja sieltä löytyy varmasti kaikkea. Putiikkeja joka lähtöön, Stocka, Ikea ja monia muita...mikäli haluat päivän päätteeksi vaikka luistella tai keilata, niin onnistuu. Mutta vain jos olet valmis tuuppimaan, jonottamaan, tönimään ja itkemään.

Putiikkien käytävillä tädit rynnivät eteenpäin kuin maailmanlopun edellä ja tunkevat hiplaamaan kaikkea mihin kosket. Mikäli erehdyt oikeasti olemaan kiinnostunut jostakin ja tutkailet sitä kaikessa rauhassa, herättää se käsittämättömän vastustamatonta kiinnostusta näissä tädeissä. He sen enempää ujostelematta tunkevat itsensä juuri siihen, missä satuit seisomaan ja alkavat hiplata kohdettasi. Mikäli haluat pitää puolesi, raahaa tuote kassalle mahdollisimman nopeasti. Kun tädit saapuvat siihen saaliineen, saat olla todella varuillasi tai joku tunkee edellesi kainalon alta tai haarojen välistä...mikäli onnistut estämään tämän, alkaa korvasi juuressa pettynyt ja pitkästynyt huokailu kunnes niskasi on ihan märkä.

Ravinnon hankkiminen tässä megaluokan helvetissä onkin aivan toinen juttu. Kaikki itsesuojeluvaiston omaavat ulkomaalaiset ymmärtävät pysytellä poissa mäkkärin edessä vellovasta massasta, joka näyttää aivan liikkeelle lähdössä olevalta hyökyaallolta. Mikäli tyydyt viereisen luukun Kaukasialaiseen riisiannokseen tai piirakkaan, säilyt henkisesti ja fyysisesti vielä suhteellisen kunnossa. Itse ruokailu vaatii oveluutta, vikkelyyttä ja röyhkeyttä koska pöytiä ei riitä edes puolelle nälkäisistä shoppaajista ja taas kerran tuli todistettua mistä se kana pissii...ei ainakaan täältä. Mummot vetävät ostoksineen ja tarjottimien kanssa taiteillen sellaisia piruetteja paikan saadakseen, että ei voi kuin ihailla. Pöytä toisensa jälkeen livahtaa edestäsi, kun hermostuneesti pyörit kuin väkkärä pil***** etkä voi kun toivoa, että kun vihdoin saat ahterisi tuolille, et päädy istumaan vielä nopeamman babushkan syliin. Kun saat paikan, on ruoka kylmää, juoma lämmintä ja anjovis kyrvähtänyt. Kun etsit autoa Euroopan kokoiselta parkkipaikalta, vannot ettet koskaan tule tänne takaisin. Joka kerta.

Miksi sitten tunkemaan itsensä tähän iloisten terminaattorien paratiisiin? No...salmiakin ja pähkinäsuklaan houkuttelemana sitä välillä joutuu tekemään kompromisseja. Ja tähän paikkaan kannattaa viedä kaikki suomi-vierailijat, jotka ovat tottuneet kaikkeen siihen tilaan ja sopuisuuteen ympärillään...Osaavatpahan arvostaa sitä jatkossakin:)

1809857.jpg Iltapala kahdelle.

Yksi Moskovan monista hyvistä puolista on melonikausi...maukkaita ja uskomattoman edullisia meloneita myydään niin kaupoissa kuin pienissä meloni-kojuissa teiden varsilla. Olemme herkutelleet vähintäänkin yhdellä per päivä...

1808800.jpg Ja tässäpä kokkikolmosen päivän ruokavinkki (kun Hapankaali on matkoilla, ei todellakaan huvita kokata, muuten tietysti kyllä:):

- osta valmista sushia

- varmista, että kaapissa on wasabia ja kikkoman-pullo

- osta vielä jälkkäriksi yksi meloni ja avot!