Yöllä oli *hrrrr* hieman holotna nukkua. Kiskoin peittoa korville ja mietin miten taretaan kun mittari näyttää oikeaa pakkasta. Aamulla olo oli sekä helpottunut että hölmö; huomasin nukkuneeni makkarin parvekkeen ovi auki. Ei tarvinnut vielä vaihtaa paksumpaan peittoon. Ensi yöksi riittää varmaan kun laitan oven kiinni. ( ihmettelinkin jossakin vaiheessa horrosta ylenpalttisen kovaa liikenteen meteliä...)

  2083182.jpg Kuokkavieras ikkunalla.

Vielä ei ulkona kovin henki höyryä, mutta kalenteri käy nyt sillä mallillaan että babushkat ovat kaivaneet komeroidensa uumenista ne paksuimmat palttoot käyttöönsä näytti mittari mitä tahansa. Kuka kääriytyy korvista nilkkoihin topattuun tuubiin, kuka verhoaa itsensä muhkeaan vähintään muutaman kuution tilaa vievään turkkiin. Kauneimmat ovat todella tyylikkäitä, myönnettäköön. Ne vähemmän kauniit. No, näyttää että osa turkeista on tehty kaikesta karvasta mitä käsiin on saatu. Ja väliin tungettu jotain kaikkea karvan tapaista. 

Lopputulos näyttää jotakuinkin samalta; puolelta toiselle vaappuvia tasapaksuja pötköjä joiden huippuna nököttää päähän upotettu kuukunen...tiukka puolipallon muotoinen päähine, joka pois kiskaistessa jättää otsaan vähintään kolmeksi tunniksi sinertävänpunaisen rannun. Hattu on niin täydellisen puolipyöreä ja pinkeä muodoltaan, että jos sen päälle polkaisisi se tussahtaisi ihanasti kasaan. Huovasta ja nahkasta tehdyt ovat ehdottomia suosikkejani. Ehkä niistä sihisisi ilmaa pihalle neulalla puhkaistaessa...

Tungos on ahdas jo ilman näitä pystyyn topattuja mummojakin, talvitamineissaan kun he eivät pysty edes taipumaan saati väistämään senkään vertaa.

 2083172.jpg Punaiselle Torille kasvaa joulukuusi.

 2083174.jpg  2083175.jpg

Uskaltauduin ikkunaostoksille ja bongailin joulukuusia. Eilen lähdin ostariin etsimään edullisia joulukoristeita ja löysinkin. Niiden sijaan ostin kuitenkin itselleni poolokauluksellisen villamekon 3/4 osa hihoilla. Sillä on paha koristella kotia ja luoda tunnelmaa kun Hapankaali tulee kotiin. Tai voisinhan hakea ulkoa oksan ja laittaa mekon siihen roikkumaan:) Nyt olin viisaampi ja pysyttelin ulkona.

Kävin sitkeästi kylvyssä huomattavan ruosteisesta vedestä huolimatta. Ehkä vesi on ollut samanlaista jo pidemmänaikaa, mutta nyt suuri määrä samassa paikassa vasta sai sen näyttämään niin pahalta. Se oli oikeasti äklöä. Kylpyvaahtokaan ei auttanut vaan näytti kuin olisin lillunut laimeassa veressä. Odotan mielenkiinnolla miten iho reagoi...

Toisaalta, eivätkö ihmiset käy jossakin kylpylässä juomassa ruostevettä lähteestä koska se auttaa mm. migreeniin?? Viidennen päivän jälkeen, tosin jo lievän sellaisen, voisin lipittää vaikka tuon ammeellisen.