Helteiden myötä kadut ja kaupat alkavat pikkuhiljaa täyttyä datsoiltaan palaavista lomalaisista, jotka valmistautuvat koulujen ja töiden alkuun. Hiljalleen kasvavassa tungoksessa olo on taas suorastaan kodikas. Jo kaiken kokeneiden ystävien neuvot kaikuvat korvissa: "Koulujen alku on aikaa kun ET halua pyöriä kaupoissa tullaksesi tallotuksi vaivaisen vihkon tai kynän vuoksi." Tämä neuvo takaraivossa olen ajatellut hamstrata kaapit ruokaa pullolleen ja linnoittautua kotiin pois kaikkien lastenlastensa oikeuksia puolustavien babushkojen tieltä.

Paahtava aurinko on myös tuonut mukanaan sen. Se voimistuu helteessä eikä ole enää pelkkä ohikiitävä hetki, jonka unohdat pian. Parhaimmillaan sen kohtaat kaupan hitaasti etenevässä jonossa, liukuportaita kohti pyrkivässä massassa ja huippunsa se saavuttaa ruuhka-ajan metrossa, kun kyyhötät lähes kanssamatkustajasi kainalossa. Et voi liikkua senttiäkään...oma paita on hiestä märkä ja tiedät, että et voi olla hengittämättä vaikka kuinka haluaisit. Se on täällä taas, venäläisen miehen hiki.

Venäläinen nainen ei sitävastoin hikoile koskaan. Ei edes kuntosalilla. Hän polkaisee pyörää, nostaa painoa ja tarkastaa peilistä ponihäntänsä oikean asennon. Sitten hän tekee vatsan ja toisenkin puhuen samalla puhelimeen. Hän kiertää kehää, silmäilee kynsiään ja tekemättä mitään, onnistuu näyttämään hyvältä. Kasvoillaan hänellä on tuo tuttu perustympeä ilme, jonka äkkiä tulkitsisi tyytymättömyydeksi koko maailmankaikkeutta kohtaan. Hänen todelliset ajatuksensa jäävät taas arvoitukseksi, mutta niin varmaan on tarkoituskin.

Hikinen viikonloppu kuvin:

  1827747.jpg  1827750.jpg

  Parvekkeen alla on esiintynyt jo useana iltana poikaporukka joka taipuu vaikka minkälaisille mutkille. Tanssiesitys on supersuosittu, enkä ihmettele. On kumma jos moisen päällään pyörimisen jälkeen enää tukka kasvaa!

 1826839.jpg Aukio oli suljettuna kymmenien ja taas kymmenien miliisien voimin, kun ihmiset ottivat kantaa poliittiseen tilanteeseen Ossetiassa. Jos olisin ymmärtänyt, että paikalle saa viedä vaikka leluja ja vaatteita kotinsa menettäneille, olisin ottanut osaa muutenkin kuin parvekkeelta kurkkimalla.

 1826809.jpg Hellepäivän heijastus.

 1826841.jpg Vallan tyyssija.

 1826836.jpg Sirkusteltta? Ei, vaan tämän hetken kuuminta hottia oleva bilehile paikka Rai, jossa halvin drinksu maksaa sinulle seitsämänkymmentä euroa. Siis mikäli läpäiset ovella lärvitarkastuksen. Tanssilattialle pääset keikkumaan, mikäli läpäiset toisen, tietyt ulkonäköstandardit täyttävän syynin. Tai sitten sukunimesi täytyy olla juuri SE...

 1826814.jpg Puisto on venäläisille pyhä asia oli kyseessä millainen pöheikkö tahansa. Gorgy-park täytti pyöreät 80 vuotta. Valtavalla lavalla iskelmiä rallatellut bändi herätti lähinnä suurta myötähäpeää, mutta pääasia että vähäinen yleisö viihtyi...

 1826820.jpg Omatekoinen pommi? Ei, vaan helleiltana pakkasesta löytynyt ylijäähtynyt juoma joka halkesi ja sihisi siihen malliin, etten tiennyt mitä muuta tehdä kuin nakata sen kattilassa parvekkeelle. Oluen anatomiaa sen enempää tuntematta, en ollut varma jos se vaikka sinkoaa ennalta arvaamattomaan suuntaan kuin ohjus.

Kuvassa takana näkyvät pyörät aiheuttivat tässä päivänä jonakin melkein sydänkohtauksen. Siis eivät pyörät sinällään, mutta se hetki kun tajusin, että ne olivat vaihtaneet kauppareissun aikana paikkaa...Siirtyneet parilla metrillä lähemmäs ikkunan eteen. Vihdoin selvisi, että olimme vallanneet myös naapurin parvekkeen uskoen, että vaivainen metrin pätkä kuuluu myöskin meille...Naapuria tämä ymmärrettävästi oli alkanut sieppaamaan ja yhdessä hetkessä hän oli siirtänyt pyörät meidän puolelle, siivonnut umpipaskaisen parvekeläntin ja iskenyt vielä mielenosoituksellisesti keskelle postimerkin kokoisen maton...

Puolustukseksemme täytyy sanoa, ettei parvekkeiden välissä ole mitään mikä vinkkaisi naapureista eikä heillä ole edes ovea sinne vaan omituisella panssarilla peitetty ikkuna ja koska paskaisella lattialla ei oltu varmaan koskaan ikinä edes tätä ennen kävelty, oli naapureiden omaisuuden valtaaminen silkka vahinko.