Milanon saa sekaisin hyvin vähällä. Siinä missä Turismot sekoavat alennusmyynneistä ja outleteista, Italiaano lamaantuu kun taivaalta tulee märkää ja kylmää. Bussit lakkaavat kulkemasta, autot sutivat kinoksien alla tyhjää ja Italiaanot heittelevät eteensä säkkitolkulla suolaa odotellen märän ja kylmän sulamista... Sormi menee suuhun vähemmästäkin; putiikkien ikkunat kirkuvat mitä hurjimpia lupauksia mutta mitä sen kanssa pitäisi tehdä jotta pääsisi eteenpäin?

 



"Tällä se talttuu, ihan varmasti. Otat suolaa käteen, heität sitä lumen päälle ennenkuin astut ja odotat, että se sulaa. Toimii, ihan takuulla. "

Hurjat Turismot eivät märkää ja kylmää säikähdä, sitä on nähty jo Suomessa ihan tarpeeksi. On kuitenkin eräät toisetkin, jotka ovat paljon nähneet ja kokeneet. Perhanan venäläiset ovat jokapaikassa. Jokainen kyylää rekkien välissä toisiaan ja tilanne kärjistyy siihen, että joudun tappelemaan kynsin hampain eräästä kenkäparista. Vähintään kolme kiloa botoxia huuliinsa ruiskuttanut hernekeppi alkaa kiskoa kassalla käsistäni saappaita, jotka aion viedä sinne säilöön. Huulet omituisesti törröllään hän nyhtää kenkiä käsistäni ja minähän pistän vastaan... Jumankauta...onneksi en ole ensimmäistä kertaa venäläisen kanssa vastetusten. Saappaat lähtivät kotiin vaikka hiki tulikin.



Ei aura-autoja, ei tekniikkaa...Muodin mekka on pahasti jäljessä. Mies polot seisoivat kinosten keskellä lapiot rukkasissa ja mieli täysin hukassa. Mistä sitä oikein tulee ja mitä sille pitää tehdä?




On se Moskovassa vähän eri maata. Tekniikka voittaa Milanon mennen tullen ja miliisi pisti liikenteen hienosti pakettiin, jotta homma saadaan hoidettua nopeasti ja tehokkaasti.





Kohtaus Matrix leffasta? Ei vaan Milanon metroasema keskustassa puolikymmeneltä tiistai aamuna. Ei ihmisiä? Ei nahkean hikistä tungosta? Italiaano osaa ottaa rennosti eikä liiku mihinkään jos ei ole pakko. Ja pakkohan ei ole kuin kuolla. Eikä sitäkään pidä ottaa vakavasti.

Muuten venäläiset lomalaiset hoitivatkin sitten homman kotiin. Cavall ja D&G olivat mm. kauppoja joihin oli kymmenien metrien jonot koko ajan...venäläiset tietävät mihin satsata, Milanossakin. Turismot eivät voineet kuin ihailla...ja juosta perässä, tunnustettakoon että rakkaille vihollisille on kehkeytynyt hyvä vainu.

Moskovassakin on maassa märkää ja kylmää...Joutaisi lämmetä jo.