Keskiviikkoinen kolotus osoittautui muuksi kuin vanhuuttaan nitiseviksi luiksi. Yöllä en voinut enää kuin voihkia ja jäädä makaamaan vessan lattialle jos mielin keretä pöntölle. Joka jäsentä särki, pää lukuunottaen. Alaselkä ja jalat olivat kuin tulessa ja tunsin kuinka kuume nousee. Aamuinen kampaaja jäi haaveeksi kun kauneussalongin sijaa jouduin raahautumaan lääkärin vastaanotolle. Valkosolut huitelivat missä sattui ja elimistö oli bakteerista aiheutuneen tulehduksen otteessa. Olen ollut kipeämpi kuin koskaan ikinä.

Sympaattinen ranskalaislääkäri määräsi kuudet eri rohdot ja niitä napsiessa päivät ovat menneet. Suihkussa käynti nostatti tänään hien pintaan. Hapankaalista ei paljon ole apua ollut, ensin työmatkoilla pahimmat yöt ollut mies ei ole kovin empaattinen elukka. Sairas vaimo on vieras luontokappale. Mitenköhän sitä pitäisi kohdella? Kun mies sairastaa meillä lauletaan Karhunpoikaa ja hellitään viimeisen päälle.

Olen voinut saada pöpön mistä vaan kuulema, vedestä, ruoasta tai ilmasta. Ehkä otollinen paikka oli viime sunnuntainen koko kansan kirppari, jossa kaikki mummoista deekuihin kauppasivat mitä ikinä sattui tarjolla olemaan. Mutaisen ja hylättyn junaradan keskelle kasaantunut tori oli ihmeellinen paikka. Risainen turkki, ukin vanhat lääkkeet, käytetyt silmälasit, latureita joka lähtöön. Kaikkea oli kaupan pyyhkeiden ja pressujen päällä. Mummo saattoi olla myymässä vaikka yhtä kenkäparia, tosin hinnat olivat ihan toistaluokkaa kuin turistien toreilla.

Mukaan lähti joulujen iloksi tämä:

Viikon takainen Russian national dance show oli muuten näkemisen arvoinen sekin. Hieman yli tuhannella ruplalla sai kokea kalinkat, ripaskat ja yli kolmesataa eri kostyymiä. Harmittaa kun en tajunnut viedä elokuisia vieraitamme sinne. Venäläinen kulttuuripläjäys olisi ollut taattu, unohtamatta kokemusta hotelli Kosmoksesta, sen kämyisestä baarista pornahtavine valoineen ja huonosta palvelusta.

Toipilas jatkaa elämäänsä yrittämällä pitää makaroonit mahassa ja kärsimällä kolmatta päivää päänsärystä. Voikaa te paremmin!