Kotirouvan muuten niin kyseenalaisen arjen helmiä on aika. Kun on aikaa niin kevätinventaariostakin saa päiviä jatkuvan seikkailun, jossa joka aamu voi halutessaan sukeltaa uuteen komeroon vaivaamatta päätään enää sillä edellisellä vaikkei ihan valmista vielä tullutkaan.

Tähän mennessä olen:

- lukenut kaikki Hapankaalille armeijaan vuoooosia sitten postittamani kirjeet ja kortit. Niitä oli pahvilaatikollinen. Vastaavasti minä sain kolme postikorttia.

- katsonut kaikki valokuvat läpi. Vielä ei ollut kuitenkaan järjestelyn aika.

- löytänyt laatikon, jonka sisältä löytyi kaksi pientä tummaihoista nukkea, sentin mittaisia piparkakku-ukkoja ja parin sentin mittainen kattila. Pitiköhän minun joskus rakentaa nukkekoti.

Tottakai kevätinventaarioon kuuluu tilan tekeminen uudelle, entisten pyörittäminen hyllyltä toiselle kunnes huomaat, että tavarat ovat juuri niillä paikoilla mistä kaikki alkoikin. Välillä täytyy sovittaa jotain joka on jäänyt komeroon lojumaan tai jota Hapankaalikaan ei ehkä ole syystä tai toisesta vielä nähnyt. Hintalaput napsitaan pois.

Tosiasiassa projekti paljastaa luonteenpiirteitä, joita ei välttämättä halua kohdata silmästä silmään. Tapoja joiden orjaksi olet huomaamattasi joutunut. Inventaario toimiikin siis terapiana, joka pakottaa katsomaan peiliin ja tunnustamaan monta, monta omituista kohtaa sielusi syövereissä. Niiden analysointi voi olla raskasta ja työlästä.

Laukkuja: yli kolmekymmentä mutta alle neljäkymmentä. ( Olin yllättynyt mielestäni vähäisestä lukumäärästä, joten tähän on laskettu myös kylmälaukut. Kaksi kappaletta) Kenkiä: yli viisikymmentä mutta alle sata. Serviettejä: kaksikymmentäyhdeksän pakettia. Musta-ja valkopippuria, kokonaisia:kuusi pakettia kutakin. Elmukelmua ja foliota: kahdeksantoista rullaa. Kyllä, kahdeksantoista rullaa. Tämä oli todellinen yllätys minullekin. Voipaperia ihan vain muutama.

Tämän lisäksi tein itsestäni syvällisen havainnon. Käytän viittä eri rahapussia, joita kierrätän tietyn kaavan mukaan. Vaihdan uuteen kun edellinen ei mene enää kiinni. Löysin kuitteja jotka taisivat olla vuodelta 2007.

Ps. Jotkut luvut ovat noin lukuja tarkoituksella. Hapankaalin ei ole tarpeen tietää ihan kaikkea, mikäli sattuu lukemaan tätä.