Joku aamu uutisten otsikko kuului "eisää". Tarkoittaa kuulemma huonoa säätä eikä sen vastakohta ole siis kylläsää...Tänä talvena Moskova sanoo hyvästit eisäälle, sillä on tehty päätös lumettomasta keskustasta. Vielä ei venäjä sentään voi talvea hävittää, mutta kemikaaleilla se pystyy myrkyttämään ja puhkumaan pilvet Moskovan yläpuolelta jonnekin periferiaan. Ja näin tehdään. Hyväsää säästää moskovittarien korkkareita, mutta uskallan epäillä josko rahoille olisi ollut jotain muutakin käyttöä. Ja ehkä ne myrkytkin jotain saavat aikaan talven kuluessa.

Ilma onkin hetken ollut harvinaisen raikas. Edes krooniset röyhyttäjät eivät ole onnistuneet savuttamaan Moskovalle harvinaisen raikkaan tuntuista ilmaa. Ei ainakaan aamutuimaan. Kannatti olla liikkeellä sunnuntaina jo yhdeksän aikaan.

 Moskova nukkuu vielä.

 Lepohetki auringossa.

Hillary Clintonin piipahdus Moskovassa ei sekoittanut kaupunkia millään tavalla. Uutiset eivät taaskaan noteeranneet ameriikan vieraita mitenkään, mutta oikeaan aikaan ikkunassa möllöttäneenä näin hänen autonsa ja saattueensa kiitämässä suljettua Tverskayaa pitkin. Sehän on melkein sama kuin näkisi itse Hillaryn. Obama sentään pääsi otsikoihin Nobelinsa kanssa, mutta ei kovin ylistävin sanoin. Joku mafiosokin oli laskettu haudan hiljaisuuteen viime viikolla. Joko ympärillä tapahtuu liikaa tai sitten minä seuraan uutisia liian vähän, mutta koko episodi ravintolan eteen teurastetusta jehusta jäi minulta huomaamatta. Positiivista sentään ettei tällä kertaa luoti osunut toimittajaan.

Eisään vastapainoksi tänään on jokusää ja ulkona näyttää suorastaan aurinkoiselta. Auto starttaa iltapäivällä kohti Yaroslavlia, jonne ajelemme ihan vain huvin vuoksi. Löysin meille ihanan neukkuajan hotellin, jossa luxus lisäkkeenä oli maininta vessanpöntöstä. Kuvan kera. Siispä kokemuksia keräämään. Virkeää viikonloppua!