Hapankaali juhlii pyöreitä road tripillä Euroopassa. Mikäs sen mukavampaa. Hänelle. Koska reitti kulkee Hampurin kautta, venäjän kieli on ihan outo ja täällä juodaan votkaa, hän sai lahjaksi tämän kitchin venäläisnuoren kättentyön.

1239965765_img-d41d8cd98f00b204e9800998eMoskova-Gamburg vodka-vaunu, tervetuloa! (ikkunoista pilkottaa siis snapsulasit)

Pääsiäinen ei ollut munarikas eikä muutenkaan kovin mukava. Vierailulle änkesi ystäväni, tuttavani...vihollinen vuosien takaa. Se sama, joka saapuu vasara takataskussaan ja asettuu ohimoon asumaan. Yli viikon migreenin lannistamana hoipuin lääkäriasemalle ja olin varma, että kohtaan pelastajani. Japanilainen pääspesialisti kuulosti korvaan samalta kuin sade aavikolla.

Ei ollut Mr. Miyagista pelastajaksi. Hintelä esikoululainen ei kätellyt, ei katsonut silmiin. Potilas: "Sopiiko kysyä, että voiko näitä estolääkkeitä syödä näin paljon päivässä? On vähän outoja oireita. Paino tippuu, kädet ja jalat puutuu...ja leukakin puutuu..." Mr Miyagi: "Niin, sehän voi vain tuntua siltä."

Eräänlainen Japanilainen arvoitus? Jos pää puutuu, niin se ei oikeasti olekaan puutunut, se vain tuntuu siltä...paitsi etteihän se tunnu miltään kun se on puutunut??

Ihan hukkaan pyhät eivät suinkaan luiskahtaneet. Kreml on koluttu läpi kera privaattioppaan. Kaksi ja puolituntia muurien sisäpuolella valaisi sitä tosiasiaa minkä me kaikki jo tiedämmekin. Venäjällä kaikki on suurinta ja mahtavinta. Niin kivet raamattujen kansissa, tykit pihassa kuin kirkon kellotkin. Vaikka ne sitten jäisivät kokonsa takia maahan makaamaan. Ainoastaan Pietari Suuren kohdalla sahataan vähän linssiin...mies oli kyllä oppaan mukaan pitkä juu, mutta onnettomalla ei ollut harteita ja pieni jalkainenkin oli. Niinpä miehelle tehtiin mahtavat saappaat joiden sisään tehtiin oikeaa kokoa olevat sirot kolmeseiskat.

Faberget ovat kiehtovia. Rrrrakastan miniatyyreja ja haluankin sellaisen lasipallon, jonka sisällä sataa lunta kun sen kääntää ylösalaisin. Tosin ei millaista tahansa. Haussa olisi sellainen, jonka sisältä löytyisi koko maailma. Alkuun riittäisi ehkä kaupunkikin. Opas piti huolen, ettei mitään tihrustettu liikaa ja lopuista huolehti kasaantuva tungos. Ja jos vielä yritti kääntyä takaisin, kajahti viimein kajareista ilmoitus, että ryhmän oli aika siirtyä aarrekammiosta takavasemmalle, uusia pukkaa tilalle. Ymmärrettävää. Munia olisi voinut ihastella pitkän tovin ilman pääsiäistäkin.

trans1.jpg  Suosikkimuna. Sisällä Siperian pikajuna, joka kulkee 2 metriä kerrallaan. Oma vaunu mm. naisille ja tupakoitsijoille.

Pakko tyytyä vähän tuhdimpaan puuversioon. Taidan koekäyttää Hapankaalin lahjan ja tujauttaa Gamburg-vaunun lasiin vähän Baileys´ta tai jotain...

 

 (http://images.google.com/images?hl=fi&lr=&um=1&q=faberge+eggs%2Btrain+inside&sa=N&start=36&ndsp=18) muna täältä...