Diagnoosi nro.1

Reilu vuosi sitten, jonkinmoinen kuntokartoitus ja lääkärintarkastus. On jo tarpeeksi häiritsevää muutenkin seistä ihan liki suhteellisen komea raamista nuorta miestä, joka vääntelee jäseniäsi ihme asentoon yrittäen tehdä sinusta notkeamman ja hoikemman, mutta kun tämä nuori mies alkaa arvostelemaan ulkoista olemustasi räkäsi kirjaimellisesti valuessa tangolle ( hän huomautti siitäkin ), käy tilanne suorastaan sietämättömäksi.

" Teillä on tuollainen kyhmy rintakehässä." "Tiedän, siinä on vaan luu korkeammalla kuin toisella puolella..." " Ei, kyllä se taitaa johtua teidän huonosta ryhdistänne. Jos seisoisitte nääääiiinnn (tyyppi vääntää naama irvessä hartiotani oikeaan asentoon) niin tuo pömppövatsakin litistyisi...ja näyttäisitte pidemmältä. Voihan paska.

Lääkäri ei puhu sanaakaan englantia ja käy suoraan käsiksi. Krunts... Pukumies vääntää sinettisormukset kiiltäen niskoja ensin tuonne, sitten tänne. Edellä mainittu kunto-ohjaaja selittää jotain tulkaten, mutta en kuule mitään...ajattelen vain miten päädyn seiska päivän sivuille surkuttelemaan, kuinka Venäläinen Armani pukuinen puoskari katkaisi niskani. Tästä (osoitan niskaani surkeasti sormella) näin se otti ja väänsi...

Kidutus ei suinkaan ole ohi. " Ei teillä mitään astmaa ole, ei ole koskaan ollutkaan. Teillä on skolioosi. " Hä, olen mielestäni sairastanut astmaa viimeiset kaksikymmentä vuotta ja vielä ihan selvin oirein...skolioosi??? "Oikean puoleinen lonkkanne on myös löysä, vaivat liittyvät toisiinsa...näettekö miten seisotte jalkaterät sisäänpäin. Ja lonkka on ihan irti...katsokaa!" Taas mentiin, nyt pukumies irrottelee jo jäseniäni...

Solakoiden ja pitkien venäläisten rinnalla seisoo huoneessa yksi surkea, huonoryhtinen suomalainen...käppyrä kuin vaivaiskoivu. Vaivaituneena yritän tekeytyä näkymättömäksi sillä aikaa kun surkeaa olotilaani ruoditaan ja parannuskeinoja keksitään. Mutta ei hätää, kovasti treenaamalla tulen kuulemma kuntoon!

Diagnoosi nro.2

Kuntotesti ja lääkärin tarkastus tänä aamuna. Lääkäri lukee valmiit lauseet lunttilapustaan englanniksi ja päättää, että noin ulkoisesti olen erittäin hyvässä kunnossa. "Kuntotestinkin mukaan olette hyvässä kunnossa. Hienoa. Onko mitään sairauksia?"
"Astma...ehkä..." Lisäksi pömppövatsa, kitukasvuisuus, irtonainen lonkka ja mikäs muu...skolioosi...  

"Ahaa, en kyllä voi sitten astman vuoksi suositella teille hyppelyä, juoksua tai muutakaan nopeaa urheilua...enkä saunaa tai solariumia." Siis hidasta urheilua??? "Niin ja kaikki penkillä tehtävät liikkeet olisi tehtävä siten, että pää on muuta vartaloa alempana." Hauikset pää alaspäin???

Diagnoosi nro.3

Allergia voi reagoida todella ärsyttävästi. Huulet turpoavat, muuttuvat kirkuvan punaisiksi ja alkavat vallata tilaa kasvoistasi yhä enemmän ja enemmän. Alat muistuttaa pusukalaa. Kun aamukahvikin täytyy imeä pillillä kun kirvelee, on pakko mennä lääkärille.

Tulkin avustuksella lääkäri selittää..."Nyt katson silmäsi...nyt korvasi...ja nyt kurkkuusi...Onko teillä koskaan ollut herpestä? Ai ei, no ei varmaan ole nytkään, mutta hammaskiveä teillä kyllä on. Määrään teille rasvaa ja aina ruokailun jälkeen koko suu ja huulet tulee huuhdella keitetyllä vedellä johon lisäätte ripauksen suolaa."

Kumpaan resepti siis on, hammaskiveen vai kirveleviin ja yhä enemmän elintilaa valtaaviin huuliin...Mikä se diagnoosi oli??? "Teidän tulisi myös välttää punaisia hedelmiä." Mutta kun punainen omena on ainoa jota voin syödä, keltaisia ja vihreitä hedelmiä en ollenkaan..."No sitten on hyvä myös välttää parin viikon ajan kahvia ja suklaata." ????

Diagnoosi nro.4

Omani. Ihan itse tehty. Lyhyehkö, suhteellisen hyvässä kunnossa oleva naisihminen, ehkä hiukan pömppövatsainen, erittäin onnellinen kuitenkin. Reseptinä hikijumppaa, suklaata ja kahvia. Edelleen kaksi lonkkaa.