Naukkaile edellisenä iltana valkoviiniä, mene myöhään nukkumaan ja nouse tekemään elämäsi ihka ensimmäistä munkkitaikinaa seitsemän aikaan toinen silmä ummessa. Tiedät että vieraat tulevat brunssille yhdeksän aikaan. Aamulla. Lue Kotikokkia auki olevalla silmällä.

Taikina otos1.

Lämmitä maito. Keitä se liian kuumaksi. Sotke hiiva, maito ja osa jauhoja liisteriksi. Lisää liisteri loppujen jauhojen joukkoon. Lisää sinne myös loput mausteet ja tulikuuma maito. Ala vatkata sitä käsilläsi. Juutu kulhoon käsistäsi kiinni. Ravistele kulhoa kunnes se irtoaa ja taikinaa lentelee joka puolelle juuri siivoamassasi keittiössä. Ei se mitään, kulho irtosi. Taikina ei. Käsissäsi näyttää olevan taikinasta tehdyt rukkaset. Pese taikina käsistäsi. Tarkemmin sanottuna, levittele se vedellä kyynärpäihisi saakka.

Mieti hetki mikä meni vikaan. Miksi pöydällä on vispilä? Pitikö maito ja mausteet lisätä jauhoihin vai toisinpäin vähän kerrallaan?

Taikina otos2.

Hermohörppy, käsien- ja astioidenpesu. Uusintakierros. Tässä tulos...

1241196373_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Rasvan lämpötilan kehitys näkyy munkeissa, mutta siinä vaiheessa vieraat olivat apuna ja homma hoitui tiimityönä. Sain virallisen Munkkimestarin arvonimen. Edellisen taikinan jämiä löytyi vielä kaapin ovista.  Hyviä. Jopa kotona hermoileva äiti oli ylpeä. Vaikka suositteli ensin pakastealtaalle menoa.